Qui és en Xavi Thai?

IMG_2218
IMG_2236

Tothom el coneix com a Xavi Thai però el seu nom és Xavier De la Fuente López. En nom del Xavi Thai neix arrel de la seva experiència viscuda a Thailandia, on «Thai » significa «Lliure» . 

Si alguna vegada us heu creuat amb el Xavi Thai segur que no us ha deixat indiferent… el coneixereu si heu anat a qualsevol cursa popular de les terres lleidatanes. L’haureu vist d’atleta, de spaeker, de coach amb els seus «pupilos», d’organitzador i sempre amb un somriure per a tothom…en Xavi és actiu i polifacètic. En una entrevista, que li va fer iter5 fa uns anys, l’anomenàven el «home-orquestra».

Des de fa molts anys en Xavi quan no està a la seva consulta, oferint-nos un massatge d’aquells que et deixen com nous, està liat amb l’organització de noves curses, entrenant els seus pupilos, …o en la seva vessant més solidària, organitzant curses i events per aconseguir diners que van destinats per la recerca del transtorn limit de personalitat i/o recaptant diners per Sant Joan de Déu.

Però anem a pams… anem a conèixer una mica més de’n Xavi, com va començar?

Tot va començar al 2001 on decideix estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives que combina amb els estudis de Quiromassatge, Reflexologia Podal i Massatge Esportiu.

Del 2003 al 2005 Treballa com a massatgista a Caldea (Andorra).

A finals del 2005 decideix tornar a Lleida, però abans s’anirà tres mesos a Tailàndia a treure’s la Maestria en el Massatge Tradicional Tailandès.

CAM_1665 (1)
IMG_2175

En Xavi Thai, un personatge polifacètic, ha creat el Clos Pons Thai Runners, un club fet a la seva mida

Al gener de 2006 comença a treballar al centre Kirma de Lleida. La curiositat per saber més i el poder ajudar d’una manera més global a tot esportista que cau a les seves mans el porta a estudiar un altre Grau Superior, però aquesta vegada, de Dietètica i Nutrició

Al Febrer del 2007 comença a treballar com autònom fent massatges a domicili que compagina amb la feina de massatgista del club femení del Lleida UA.  Al 2010 estableix el seu propi centre i al 2014 i s’adona de la necessitat que tenen els esportistes de que algú els guïi i els acompanyi, és llavors quan comença la seva tasca d’entrenador personal

En aquells anys li comença a rondar pel cap poder juntar tots els atletes als que entrena i que seria bó que es coneguessin entre ells, i que la millor manera de fer-ho seria muntant un club d’atletisme.

Es segueix formant en osteopatia estructural, acupuntura zonal, en MAT (activació muscular), xerrades i cursos en dietes esportives, cursos especialitzats en entrenaments i un curs d’entrenament específic per a trails.

Al 2015 crea el club Clos Pons Thai Runners.

Un club sense ànim de lucre, en el que prioritzen el prestar el màxim de serveis possibles al soci. Un club creat a mida de’n Xavi, un club actiu, amb xerrades de grans esportistes i de metges especialistes del món de l’esport…

Clos Pons Thai Runners busca que el seu soci tingui la màxima informació possible de temes relacionats amb l’esport per a que pugui ser conscient del important que és la salut, tant física com mental. 

Un club que els cuida i que un dels seus lemes és «els corredors són lliures i poden fer allò que vulguin sense cap exigència de res» .

Clos Pons Thai Runners significa Corredors Lliures.

En Xavi és inquiet i vital i durant aquests anys fa de speaker en curses, col·labora en el programa UA1 Lleida parlant d’alimentació, esport… organitza la Ultra Trail Terres de Lleida UTDL i la Marató Terres de Lleida MTDL i és part de l’organització de la «Volta al Pantà d’Utxesa», la Marxa Pla de Ponent i la Marxa Clos Pons.

La vessant solidària ja comença al 2013 organitzant i fent «kms solidaris» per recaptar diners per Sant Joan de Déu de Lleida.

La organització de la UTDL i la MTDL són el reflexe del Xavi més solidari, on tots els diners van a a parar al Institut de Recerca Biomèdic Lleida, IRB Lleida, pel projecte de la investigació del «transtorn límit de la personaliat». 

El projecte d’estudi s’anomena «afrontant el buit» on ja ha començat amb grans resultats amb pacients del Hospital Santa Maria de Lleida i ara es començarà a treballar als Hospitals de Tremp i de la Seu d’Urgell.

utdl
marxasolidaria
Obrir xat
1
Demana hora
Ei ara pots demanar hora per aquí! Vine i deixa't cuidar!